luni, 5 martie 2012

Adevaratele cauze nu pot fi aflate cautand cu privirea in jos, ci ridicand ochii.

 A te indragosti este intotdeauna un miracol. Pare ceva etern ca si cum dragostea va dura pe vecie. Noi credem in mod naiv ca suntem cumva scutiti de problemele pe care le-au avut parintii nostri, nefiind ingrijorati ca dragostea se va stinge. Suntem siguri ca asa trebuie sa fie si ca urmeaza sa traim intotdeauna fericiti.
Dar pe masura ce magia se stinge si viata zilnica isi intra in drepturi, iese la iveala faptul ca barbatii continua sa ceara femeilor sa gandeasca si sa reactioneze ca ei, iar femeile asteapta de la barbati sa se poate ca ele. Fara o cunoastere limpede a diferentelor dintre noi, nu acordam suficient timp pentru a ne intelege si a ne respecta unii pe altii. Devenim pretentiosi, iritati, acuzatori si intoleranti.
Cu toate intentiile bune, dragostea continua sa moara. Problemele curente reusesc cumva sa se infiltreze. Se acumuleaza resentimentele. Comunicarea se degradeaza. Neincrederea sporeste. Rezulta respingerea si evitarea. Miracolul dragostei este pierdut.
Cand barbatii si femeile sunt in stare sa se respecte si sa-si accepte deosebirile, atunci dragostea are sanse sa infloreasca.
Prin intelegerea diferentelor ascunse dintre sexe putem reusi mai usor sa oferim si sa primim dragostea. Incuviintand si acceptand diferentele dintre noi, pot fi descoperite solutii constructive prin care sa obtinem ceea ce dorim. Si, cel mai important, putem invata cum sa-i iubim si sa-i ajutam pe cei la care tinem.
Dragostea este un miracol si poate dura daca ne amintim de deosebirile dintre noi.
( John Gray, Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu