marți, 7 mai 2013

Cei mai importanți ” NU ”


Nu lăsa să treacă o zi fără să le oferi persoanelor dragi motive pentru a zâmbi :)
Nu permite timpului să treacă fără un rost anume, modelează, construiește, desenează, fă din timpul prezent motive de fericire :) 
Nu acționa decât în interesul celor slabi, nu te supăra din cauze nejustificate, nu ridica glasul și nici mâna, nu accepta ca vorbele răutăcioase să te atingă. 
Nu îngădui evenimentelor negative să-ți fure speranța, să-ți secătuiască sufletul, să-ți spulbere credința . 
Nu ceda vorbelor mincinoase, oamenilor mici, gesturilor invidioase. 
Nu lăsa nimic la voia întâmplării, ia frâiele în mână și fă proprii pași, fără să aștepți să fii împins de la spate. 
Nu proceda cum au făcut alții, ai curajul de a face propriile greșeli . 
Deschideți inima și mintea către schimbare, către armonie și iubire, către o viață și o lume mai bună, către prietenie, bunătate și adevăr, către frumusețe și credință. Nu uita nici o clipă cât de frumos și special ești ca om și încearcă să alungi din viața ta tot ce te reține , tot ce te macină, tot ce nu este bun pentru tine. Fiecare moment îți este dăruit pentru a realiza lucruri frumoase, lucruri bune, lucruri pozitive. Nu permite timpului să se scurgă fără să faci cel puțin o faptă bună pentru sufletul tău în ajutorarea celor mai puțin norocoși.

2 comentarii:

  1. Acest,,Nu'' pana si cel mai pozitiv om l-ar accepta.Textul asta cred ca ne-ar motiva pe multi dintre noi sa fim ceva mai respectuosi cu noi insine.Frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos! Chiar ar trebui să cunoască toți oamenii acești #NU#

    RăspundețiȘtergere