joi, 2 august 2012

Lucruri mici





Cat mai dureaza sa ne dam seama ca lucrurile care contribuie la fericirea noastra sunt gratis ? Ca ele stau la dispozitia noastra si asteapta sa fie culese de doritori. Cand o sa realizam importanta si valoarea lucrurilor marunte, a senzatiilor si a sentimentelor curate ? Cand o sa incetam sa vanam himere, si sa ne bucuram de ce se afla in fata noastra. Realitatea, este ca desi toate lucrurile de 
care avem nevoie in viata ne apartin deja, numai ca noi ne-am instrainat cumva de ele in cautatea noastra avida dupa bani, pozitii sociale, lucruri materiale. Nu le mai vedem fiindca in mintea noastra ” a avea valoare ” si ” a te face fericit ” nu mai au acelasi sens. Iubirea, grija, increderea, ajutorul, prietenia, familia, nu sunt decat lucruri fara importanta, pe care cel mai adesea le ignoram. Rasaritul soarelui, micul dejun servit in familie, melodia preferata, ciripitul pasarilor, dansul fluturilor, zambetul oamenilor cu care interactionezi, imbratisarea persoanei dragi, nimic din toate astea nu-ti mai ating sufletul. Cand o sa ne desteptam ? Cand o sa deschidem ochii ? Cand o sa realizam ca nu avem nevoie sa alergam dupa lucruri materiale ca sa obtinem fericirea sufleteasca ? Poate atunci cand va fi de prea tarziu. Poate in momentul in care vom pierde incetul cu incetul aceste lucruri minunate , pentru care ar trebui sa fim recunoscatori. Poate, atunci cand ne vom trezi batrani, monotoni, bolnavi, singuri, nefericiti, neimpliniti, vom constientiza cat de mult am pierdut. Cat de mult putem cladi, cat de departe putem ajunge si ce oameni putem deveni, daca nu uitam aceste lucruri minore. Cu siguranta, veti fi fericiti si bogati . Va veti putea indeplini toate dorintele avute vreodata. Dar, tineti minte, ca aceasta fericire este doar temporara, tine atat cat tin si banii. Daca esti o minte stralucita, atunci vei investi o parte din bani in afaceri menite sa-ti asigure stabilitate financiara si profit. Asa se intampla si in cealalta parte. O minte stralucita va investi in oameni, in dragoste, in bucuria produsa de lucrurile marunte, in sanatate, in grija si incredere,in familie si in copii vostri, in suportul prietenilor, intr-o viata implinita si fericita. Voi , in ce alegeti sa investiti ?

Un comentariu:

  1. Da sunt de acord cu tine.... Fericirea mea mereu a stat in lucruri marunte, gesturi mici care inseamna enorm, si sentimente :)

    RăspundețiȘtergere