duminică, 11 noiembrie 2012

Oamenii din viata noastra


Vor exista mereu oameni care ne vor rani sentimentele, care ne vor dezamagi si ne vor aduce pe chip lacrimi si tristete. Vor exista intotdeauna oameni pe care ii vom numi prieteni, oameni pe care ii vom tine aproape de sufletul nostru, oameni pe care vom conta , oameni pe care ii vom iubi si in care vom avea incredere. O parte din acestia vor aduce in viata noastra suferinta si durere, iar o parte vor aduce speranta si iubire. Vor exista intotdeauna oameni care ne vor privi in ochi si ne vor minti fara rusine, oameni care nu cunosc adevaratul sens al prieteniei si al iubirii, oameni pentru care lucrurile materiale vor conta mai mult decat o va face prietenia dintre noi.
Acesti oameni exista in vietile noastre pentru a ne arata diferenta dintre un prieten adevarat si unul fals. Acesti oameni exista pentru a ne marca vietile cu experiente negative, tocmai pentru a ne maturiza si a invata in cine trebuie sa ai incredere si in cine nu. Acesti oameni te ajuta sa vezi mai bine, sa intelegi mai bine, sa simti mai bine. Sa intelegi ca prietenia nu are pret, ca iubirea este cel mai valoros lucru pe care il poti avea in viata, ca si cei mai buni prieteni te vor injunghia pe la spate daca vor avea ocazia.
Poate o sa va intrebati daca e mai bine sa ducem o viata solitara, o viata fara prieteni, o viata fara incredere. Ei bine, si eu m-am intrebat de multe ori. Dar toate acestea merita pretul daca ai in viata ta macar un singur prieten adevarat.  Merita cu atat mai mult cu cat vei intelege ca sentimentele adevarate sunt foarte rare si scumpe la vedere, ca sufletele frumoase si curate sunt adevarate bijuterii, ca suportul si intelegerea sunt tot ce iti trebuie intr-un moment dificil.
Viata ne ofera foarte multe oportunitati de a face curatenie printre oamenii care ne stau alaturi. Este decizia noastra pe cine pastram langa noi, cui intindem mana, cui oferim iubirea noastra si respectul nostru.
Imi place sa cred ca am in viata mea un astfel de prieten. Imi place sa cred ca-i voi incredinta atat secretele cat si nimicurile pe care nu pot spune oricui. Imi place sa cred de asemenea,  ca si eu sunt un astfel de prieten. Imi place sa cred ca fac parte din acei oameni care se simt mai fericiti, mai impliniti atunci cand sunt inconjurati de prieteni, ca fac parte din acele persoane pentru care nici rasa , nici culoarea pielii si nici banii nu stau in calea in adevaratei prietenii. Imi place sa cred ca dincolo de multele defecte pe care le am , prietenii mei ma iubesc pentru ceea ce sunt si ma respecta pentru ceea ce incerc sa fiu. O persoana mai buna, mai frumoasa spiritual, mai matura, mai iubitoare , mai intelegatoare. Imi place de asemenea sa cred ca tot prietenii mei vor fi aceia care imi vor spune fara menanjamente atunci cand gresesc, cand sunt insuportabila, cand sunt invidioasa sau rea.
Vor exista mereu doua categorii de persoane: persoane care te vor invata drumul inapoi spre tine, care iti vor ghida pasii in viata pe drumul corect , care nu te vor abandona atunci cand drumul se va ingusta si va parea mai dificil , si persoane care vor posta drept prieteni, care vor tanji dupa ce ai tu si vor incerca sa te intoarca impotriva tuturor lucrurilor bune din viata ta. Asa cum moneda are doua fete, asa si oamenii vor avea doua chipuri. De noi depinde daca vom fi capabili sa vedem chipul cu adevarat frumos , sufletul cu adevarat pur.

3 comentarii:

  1. ...traigo
    ecos
    de
    la
    tarde
    callada
    en
    la
    mano
    y
    una
    vela
    de
    mi
    corazón
    para
    invitarte
    y
    darte
    este
    alma
    que
    viene
    para
    compartir
    contigo
    tu
    bello
    blog
    con
    un
    ramillete
    de
    oro
    y
    claveles
    dentro...


    desde mis
    HORAS ROTAS
    Y AULA DE PAZ


    COMPARTIENDO ILUSION
    DINCOLO DE VISE

    CON saludos de la luna al
    reflejarse en el mar de la
    poesía...




    ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE LABERINTO ROJO LEYENDAS DE PASIÓN, BAILANDO CON LOBOS, THE ARTIST, TITANIC SIÉNTEME DE CRIADAS Y SEÑORAS, FLOR DE PASCUA ENEMIGOS PUBLICOS HÁLITO DESAYUNO CON DIAMANTES TIFÓN PULP FICTION, ESTALLIDO MAMMA MIA,JEAN EYRE , TOQUE DE CANELA, STAR WARS,

    José
    Ramón...

    RăspundețiȘtergere
  2. "Viata ne ofera foarte multe oportunitati de a face curatenie printre oamenii care ne stau alaturi. Este decizia noastra pe cine pastram langa noi, cui intindem mana, cui oferim iubirea noastra si respectul nostru." si totusi e decizia noastra sa ne lasam inselati..

    RăspundețiȘtergere
  3. din pacate ne permitem constant sa-i ranim pe cei care tin la noi cu adevarat si sa incercam sa ii protejam de rautatea noastra pe cei carora le suntam indiferenti

    RăspundețiȘtergere